Tafellinnen, de basis voor een mooi gedekte tafel

Tafellinnen, de basis voor een mooi gedekte tafel

De tijd van mooi gedekte tafels komt er weer aan. Uiteraard heeft Lien’s Linnen weer een ruime collectie mooi tafellinnen waar de meest prachtige tafels mee gedekt kunnen worden.

Of je nu kiest voor klassiek damast of juist stoer linnen of misschien wel een heel makkelijk of strak tafellaken; het kan allemaal!

Lien’s Linnen heeft drie tafellinnen leveranciers die prachtige artikelen hebben en samen met hen zijn wij in staat om een mooie ruime collectie tafellinnen aan te kunnen bieden, waarbij zelfs maatwerk mogelijk is! Dus geen tafel te klein of te groot! Geen stijl zonder passend tafellinnen!

Damast / jacquard

Zo hebben we in het damast bijvoorbeeld de Lilium van De Witte Lietaer, een kadergeweven klassieke damast met een Franse lelie. Door te werken met een kader is deze alleen in kant en klaar maten verkrijgbaar en niet op maat. 

Ben je toch op zoek naar een Franse lelie, maar heeft je tafel een tafellaken nodig die niet binnen de standaardmaten valt, dan kun je ook kiezen voor het dessin Staufen van Pichler. Dit is een allover Franse lelie damast en verkrijgbaar tot maar liefst 270 cm breed of doorsnede.

Een hele andere damastachtige is de Beverly van Pichler. Dit is eigenlijk een hele mooie jacquardweving die in onder andere enkele prachtige warme tinten verkrijgbaar is.

Een andere prachtige jacquard is de Palazzo. En het mooie van dit dessin is dat de Unita (een uni, effen, zonder ingeweven patroon tafellinnen) in dezelfde kleuren verkrijgbaar is en zo prachtig kunnen worden gecombineerd!

 

Palazzo - Pichler

 

Linnen / linnenlook

Is dit allemaal net iets te chique of te netjes, dan is wellicht linnen tafelgoed iets voor u. Dit is er in een 100% linnen, maar ook in een combinatie van linnen en katoen of linnen, katoen en modal. Die laatste heeft de mooie look van linnen, maar niet het nadeel zoals sommige mensen dit ervaren van het ontzettend kreuken.

Voor de 100% linnen kunt u uitstekend slagen bij de Lin en Lino van Pichler of de diverse modellen van Mirabel Slabbinck, uitgevoerd in de Riana-stof. Mirabel Slabbinck staat bekend om de prachtigste stofkwaliteiten waar zij mee werkt en dat zie je ook terug in haar prachtige maatwerk linnen. De Riana

Wilt u voor het oog wel een linnen tafelkleed, maar dan graag een wat makkelijkere stof in onderhoud? Kies dan voor de Flaxy van Pichler, al dan niet in de standaard afwerking of met de Top afwerking (dubbele lijnen) of de Boa afwerking (geborduurde schulprand). Door de toevoeging van modal aan deze stof is het makkelijker in gebruik en onderhoud.

Bambou in Riana - Mirabel Slabbinck Lino - Pichler Lambda - DWL

 

De Lambda van De Witte Lietaer is in een zeer gewilde en prijstechnisch aantrekkelijke combinatie van 50% linnen en 50% katoen geweven in mooie tinten.

Wil je niet hoeven strijken? En dat kunnen wij ons heel goed voorstellen ;), kijk dan eens naar de Cordoba. Wij kunnen wel zeggen dat dit eigenlijk één van de meest verkochte tafellakens is uit ons assortiment en waar er ook vaak nog één of meerdere tafekleden in worden nabesteld. De Cordoba is namelijk écht zo'n tafelkleed dat van op de tafel, in de wasmachine gaat en na het drogen direct weer op tafel kan; strijken is namelijk niet nodig! Als dat niet makkelijk is!

Cordoba - Pichler

Reacties

  1. Liens Linnen Liens Linnen

    Dag Soumaya,
    Leuk dat je reageert! Ja, zeker bij zo'n mooie stoere kloostertafel staat linnen prachtig! Je maakt ons wel nieuwsgierig naar jouw inrichting ;).

  2. soumaya soumaya

    Wat leuk! ik houd zelf het meeste van linnen, zo eentje heb ik er ook op mijn <a href="http://www.robuustetafels.nl/"> kloostertafel </a> liggen, ziet er erg stijlvol uit

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.