Welke maat tafellaken heb ik ongeveer nodig?

Welke maat tafellaken heb ik ongeveer nodig?

Welke maat tafellaken heb ik nodig?

Zoveel mogelijkheden, je ziet door de bomen het bos niet meer als je moet gaan uitzoeken wat nu de juiste maat tafellaken is voor jouw tafel. Je bent niet de enige. Ook nu zullen wij je proberen je een eindje op weg te helpen met de informatie hieronder:

Er zijn tal van tafelmaten mogelijk, maar ook verschillende vormen. Kijk eerst goed naar de vorm van het tafelblad. Is dat rechthoekig, rond, standaard ovaal, een ellipsvorm of nog anders? De tekening hieronder geeft een beetje een indicatie wat er zoal mogelijk is:

advies tafellakenmaat

Tafellakens zijn leverbaar in verschillende maten. Als uitgangspunt nemen we de maat van het tafelblad. Je kunt dan kiezen hoeveel cm het tafellaken over de rand van het blad naar beneden mag hangen, dat noemen wij overhang. Vindt je dit lastig om zo even te bepalen, probeer het dan even uit met een oud tafellaken of een theedoek aan jouw tafel. Heb je stoelen met een armleuning die je ook onder de tafel schuift, dan adviseren wij niet meer overhang te nemen dat 20 cm per zijde. Dit om te voorkomen dat de armleuningen het tafellaken van de tafel trekt bij het onder de tafel aanschuiven.

Stel je wil graag dat het tafellaken 25 cm mag overhangen rondom en je tafelbladmaat is 100x200. Dan tel je 2x de overhang bij de breedte op en 2x de overhang bij de lengte op. Voor een tafel van 100x200 zou dat een tafellaken zijn van 150x250. Heb je een ronde tafel, dan tel je ook 2x de gewenste overhang, maar dan bij de doorsnede van het tafelblad. Stel de doorsnede is 150 en je wil graag dat het tafellaken 25 cm overhangt, dan wordt de tafellakenmaat 200 cm rond.

Vindt je het nog steeds lastig of wil je liever zekerheid met betrekking tot de keuze van de juiste maat of vorm? Neem gerust contact met ons op via de chatfunctie op onze site, telefonisch of per mail. Wij helpen je graag verder!

Reacties

 1. LiensLinnenwinkel.nl LiensLinnenwinkel.nl

  Wat vaak wel een goed beeld heeft om de overhang even uit te proberen met bijvoorbeeld een theedoek of een badlaken. Dan even te kijken hoe het valt met de stoelen aangeschoven en hoe het in de praktijk werkt, wanneer u aan de tafel gaat zitten.

  Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn. Heeft u nog vragen neem gerust weer contact op. Dit kan bijvoorbeeld ook via onze chat op de website.

  Een prettige dag verder en met hartelijke groet,
  het team van LiensLinnenwinkel.nl

 2. LiensLinnenwinkel.nl LiensLinnenwinkel.nl

  Beste meneer of mevrouw,

  Bedankt voor uw vraag.
  Het is een beetje afhankelijk van de situatie. Staan er stoelen met een armleuning aan de tafel, dan kiest men meestal voor een 15 cm overhang per zijde, dan heeft u de maat 120x210 cm nodig.

  Heeft u geen stoelen met een armleuning, dan is meestal 20 of 25 cm voldoende. Dan komt u uit op 130x220 cm, wanneer u het tafellaken 20 cm per zijde laat overhangen. En 140x230 wanneer u liever 25 cm overhang per zijde heeft.

 3. LiensLinnenwinkel.nl LiensLinnenwinkel.nl

  Beste Kirsten,

  Bedankt voor je vraag.
  Wanneer je stoelen zonder armleuningen aan de tafel gebruikt, adviseren wij meestal 20 cm overhang, 15 cm kan eventueel ook. Je zou het even uit kunnen proberen door bijvoorbeeld een theedoek op de tafel te leggen met 15 cm overhang en met 20 cm overhang, zonder dat je op de stoel zet en ook wanneer je op de stoel zit en aan gaat schuiven. Dit geeft vaak direct een goed beeld van wat een mooie overhang is bij de tafel en stoelen.

  Voor een tafelblad in de maat 100x190/190x100 zou de bij 20 cm overhang uitkomen op 140x230/230x140 en bij 15 cm overhang rondom op 130x220/220x130 cm.

  Wij hopen je met deze informatie van dienst te zijn. Heb je nog vragen, dan horen wij het graag.

  Fijn weekend verder en met hartelijke groet,
  het team van LiensLinnenwinkel.nl

 4. Kirsten Kirsten

  Hallo, wij hebben een eettafel met de maat van 190x100. Welke maat tafellaken past hier het beste bij? De eettafel stoelen zijn zonder armleuning. Alvast bedankt voor uw hulp.

 5. LiensLinnenwinkel.nl LiensLinnenwinkel.nl

  Beste Marc,

  Bedankt voor uw vraag. Dat hangt een beetje van de situatie af. Worden er stoelen met een armleuning gebruikt aan de tafel, dan adviseren wij meestal een overhang van 20 cm per zijde en zou het tafellaken op 160x160 cm uitkomen. Hebben de stoelen geen armleuning, dan zou een overhang van 25 cm per zijde ook kunnen en kom je uit op een tafellaken van 170x170 cm.
  Vaak adviseren wij om dit even in de praktijk uit te proberen met een oud tafellaken of een theedoek, laat deze 20 of 25 cm overhangen, met de stoel onder de tafel geschoven en nog een keer al zittend op de stoel onder de tafel geschoven. Dit geeft vaak het beste beeld.

  Wij hopen dat u hiermee uit de voeten kunt, zo niet of heeft u andere vragen, dan horen wij het graag!

  Met hartelijke groet,
  het team van LiensLinnenwinkel.nl

 6. Klantenservice LiensLinnenwinkel.nl Klantenservice LiensLinnenwinkel.nl

  Beste meneer Prinse,

  Hartelijk dank voor uw reactie.
  Uiteraard is het geen enkel probleem om u stofstaaltjes toe te sturen, hiervoor hebben wij u net een mail gestuurd.
  Alvast prettige Kerstdagen gewenst!

  Met hartelijke groet,
  het team van LiensLinnenwinkel.nl

 7. hildo prinse hildo prinse

  wij kunnen geen kleur kiezen voor een tafellaken Slabbinck kleur taupe vanilla 0f wit, graag ontvangen
  wij hiervan stalen. bijvoorbaat dank. Hildo Prinse

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.