Welke maat tafellaken heb ik ongeveer nodig?

Welke maat tafellaken heb ik ongeveer nodig?

Welke maat tafellaken heb ik nodig?

Zoveel mogelijkheden, je ziet door de bomen het bos niet meer als je moet gaan uitzoeken wat nu de juiste maat tafellaken is voor jouw tafel. Je bent niet de enige. Ook nu zullen wij je proberen je een eindje op weg te helpen met de informatie hieronder:

Er zijn tal van tafelmaten mogelijk, maar ook verschillende vormen. Kijk eerst goed naar de vorm van het tafelblad. Is dat rechthoekig, rond, standaard ovaal, een ellipsvorm of nog anders? De tekening hieronder geeft een beetje een indicatie wat er zoal mogelijk is:

advies tafellakenmaat

Tafellakens zijn leverbaar in verschillende maten. Als uitgangspunt nemen we de maat van het tafelblad. Je kunt dan kiezen hoeveel cm het tafellaken over de rand van het blad naar beneden mag hangen, dat noemen wij overhang. Vindt je dit lastig om zo even te bepalen, probeer het dan even uit met een oud tafellaken of een theedoek aan jouw tafel. Heb je stoelen met een armleuning die je ook onder de tafel schuift, dan adviseren wij niet meer overhang te nemen dat 20 cm per zijde. Dit om te voorkomen dat de armleuningen het tafellaken van de tafel trekt bij het onder de tafel aanschuiven.

Stel je wil graag dat het tafellaken 25 cm mag overhangen rondom en je tafelbladmaat is 100x200. Dan tel je 2x de overhang bij de breedte op en 2x de overhang bij de lengte op. Voor een tafel van 100x200 zou dat een tafellaken zijn van 150x250. Heb je een ronde tafel, dan tel je ook 2x de gewenste overhang, maar dan bij de doorsnede van het tafelblad. Stel de doorsnede is 150 en je wil graag dat het tafellaken 25 cm overhangt, dan wordt de tafellakenmaat 200 cm rond.

Vindt je het nog steeds lastig of wil je liever zekerheid met betrekking tot de keuze van de juiste maat of vorm? Neem gerust contact met ons op via de chatfunctie op onze site, telefonisch of per mail. Wij helpen je graag verder!

Reacties

 1. Klantenservice LiensLinnenwinkel.nl Klantenservice LiensLinnenwinkel.nl

  Beste meneer Prinse,

  Hartelijk dank voor uw reactie.
  Uiteraard is het geen enkel probleem om u stofstaaltjes toe te sturen, hiervoor hebben wij u net een mail gestuurd.
  Alvast prettige Kerstdagen gewenst!

  Met hartelijke groet,
  het team van LiensLinnenwinkel.nl

 2. hildo prinse hildo prinse

  wij kunnen geen kleur kiezen voor een tafellaken Slabbinck kleur taupe vanilla 0f wit, graag ontvangen
  wij hiervan stalen. bijvoorbaat dank. Hildo Prinse

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden